Duel na mreži Aleksandre Ćirović i Maje Savić (©CEV)
Duel na mreži Aleksandre Ćirović i Maje Savić (©CEV)

Nemicama dva boda, Zvezdi samo jedan: Crveno-bele propustile veliku šansu za prvu pobedu od 2004. godine

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.01.23. | 22:17

Šampion Srbije poražen posle pet setova na Banjici u trećem kolu Lige šampiona

Ogromnu priliku je Crvena zvezda propustila da prekine dugačak post u Ligi šampiona. Poslednju pobedu u grupnoj fazi elitnog takmičenja ostvarila je u decembru 2004. godina, a na sledeću će morati još da čeka. Nemački Potsdam je večeras bio bolji posle pet odigranih setova – 3:2 (21:25, 25:21, 25:17, 23:25, 15:9).

Tačno na polovini grupne faze Vakifbank drži prvu poziciju sa sve tri pobede. Novara ima učinak 2-1, a Potsdam posle prvog trijumfa 1-2. Zvezda je na začelju sa skorom 0-3. U narednom kolu crveno-bele putuju u Novaru 17. januara.

Izabrane vesti

Na večerašnjoj utakmici kao najefikasnija u srpskom timu izdvojila se Ana Živojinović sa 16 poena. Tara Taubner je skupila 14, a Božica Marković 13. Dvocifrena je bila i Adela Helić sa deset. U pobedničkom timu najbolja je bila Flor Savelkul sa 21 poenom, dok je 20 imala Anet Nemet.

Videlo se od starta utakmice da su odbojkašice Crvene zvezde željne igre. Još od kraja decembra i duela sa Partizanom su čekale novi takmičarski izazov. Znale su kakva im se šansa večeras pruža i činile su sve kako bi je i iskoristile. Odigrale su odličan prvi set na oduševljenje većinskog dela publike. Posebno raspoložena za nadmetanje sa Nemicama bila je korektor Tara Taubner. Baš kao i u prethodnom duelu sa Novarom, nije bilo kod nje nikakvog straha, udarala je loptu bez ustručavanja i osvajala poene. U istom ritmu je po terenu plesala Božica Marković, a u stopu ih je kao i uvek kapitenski pratila Ana Živojinović. Dobro je Zvezda servirala, imala je bolji blok, kao i uspešniji napad. Sredinom seta su crveno-bele pobegle na 16:12 i do kraja nisu dozvolile protivniku da im značajnije pripreti.

U drugom periodu su podigle gošće nivo igre, domaće su malo popustile i odmah se to oslikalo i na semaforu. Pojačale su blok, u napadu su bile opasne iz svih pozicija... Zvezda je sve teže na mreži čitala njihove akcije. Držale su visoke procente na prijemu, za to se pre svega pobrinula libero Aleksandra Jegdić. Na drugoj strani je Ana Živojinović igrala odlično, ali je u najvažnijim trenucima izostala podrška saigračica. Osvojile su sasvim zasluženo gošće drugi set rezultatom – 25:21. 

Nastavile su odbojkašice Potsdama u istom ritmu da igraju i u narednom setu, a crveno-bele su potpuno izgubile samopouzdanje. Dozvolile su rivalkama da naprave ogromnu razliku, pa su se tek onda trgle i krenule da je tope. Bilo je bitno da se barem u završnici podignu, kako bi u četvrtom periodu pokušale da izbore taj-brejk.

To im je i pošlo za rukom. Nije bilo lako, ni glatko, ali su nekako uspele. Važnu ulogu u četvrtom periodu je odigrala Adela Helić, koju je trener u prethodnom setu poslao na teren umesto Tare Taubner. Čak osam poena je osvojila i tako pogurala Zvezdu ka izjednačenju. Nije se Potsdam dao sve dok nije pala poslednja lopta... A nju je u poen pretvorila kapiten Ana Živojinović.

U petom setu ponovo su glavnu reč vodile Nemice. Na promeni strana vodile su 8:4, bile su sigurnije i odlučnije. Međutim, stigao je odgovor domaćih. Blokom Adele Helić prišle su na 9:8, pa je trener gošći morao da zatraži tajm-aut. Ipak, nisu iskoristile taj nalet. Potsdam je bio bolji u završnici i nije ispustio prednost koju je imao.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE - TREĆE KOLO

Grupa A

Rešov - Koneljano 1:3

Vašaš - Miluz 1:3

Grupa B

Prometej - Alba 0:3

Četvrtak

Volero Le Kane - Vero Volej Milano

Grupa C

Novara - Vakifbank 0:3

Četvrtak

Crvena zvezda - Potsdam 2:3

Grupa D

Lođ - Fenerbahče 1:3

Četvrtak

Tenerife La Laguna - Štutgart

Grupa E

Ezačibaši - Hemik Police 3:1

Marica - Targovište 0:3



tagovi

ŽOK Crvena zvezdaCEV Liga šampionaAleksandra JegdićRatko Pavličević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara